19e-eeuwse Franse schilderkunst

Cursus: 19e-eeuwse Franse schilderkunst
Den Haag

5 sessies van 2 uur

Artwork 19th century

De Romantiek, het Realisme, het Impressionisme en het Post-Impressionisme

De negentiende eeuw is een turbulente periode waarin enorme veranderingen plaatsvinden, niet alleen op sociaal en maatschappelijk gebied, maar zeker ook in de kunst. Het is het begin van de moderne tijd. Dit is een direct gevolg van de Industriële Revolutie en de uitvinding van de stoommachine. Parijs groeit en wordt het centrum van een bruisend artistiek leven. Op het gebied van de kunst breekt er een nieuw tijdperk aan dat vooral gekenmerkt wordt door een grote verscheidenheid aan stromingen. Kunstenaars reageren op het verleden, op de veranderende wereld om hen heen en op elkaar. 

In een reeks van vijf lessen komen de belangrijkste stromingen en kunstenaars uit deze boeiende periode aan bod. Doel van de cursus is om de Romantiek (met Théodore Géricault en Eugène Delacroix), het Realisme (met Gustave Courbet en Jean François Millet), het Impressionisme (met Edouard Manet, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne en Edgar Degas) en het Post-Impressionisme (met Georges Seurat, Vincent van Gogh en Paul Gauguin) te begrijpen, en binnen de context van de tijd te plaatsen.

U kunt met een groep een cursus aanvragen via onderstaande knop, of de nieuwsbrief volgen voor komende openbare cursussen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!