Maurizio Cattelan (online)

Lezing: Maurizio Cattelan (online)
Kosten: € 15,- (de link is 7 dagen geldig na betaling)

Enfant Terrible van de kunstwereld

De Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan (1960) is een van de meest succesvolle en spraakmakende kunstenaars van deze tijd. In 2019 haalde hij alle kranten toen hij een met ducktape op de muur geplakte banaan maar liefst twee keer verkocht voor $120.000 en nog een derde keer voor $150.000 op de Art Fair Basel Miami!

Maurizio deinst voor niets en niemand terug. Hij shockeert, provoceert en spoort zijn publiek aan tot nadenken met zijn satirische humor en een ongelooflijke creativiteit. Cattelan is een unieke kunstenaar die de uiterste grenzen opzoekt en diepzinnige vragen stelt over het leven, godsdienst, onze maatschappij, capitalisme en nog veel meer. Hij speelt met onze verwachtingen en blijft verrassen door zijn onvoorspelbaarheid. Door gebruik te maken van absurdistische combinaties creëert hij sterke beelden die je niet zomaar vergeet. Over zichzelf zegt hij: “Ik ben geen kunstenaar. Ik beschouw mezelf eigenlijk helemaal niet als kunstenaar. Ik maak weliswaar kunst, maar dat is een baan”. Een goed betaalde baan want hij is inmiddels een van de best betaalde kunstenaars in de wereld!

On demand

U kunt deze online lezing aanschaffen via onderstaand formulier. Na aanschaf heeft u 7 dagen om de lezing te bekijken. Voor een optimale ervaring kunt u het beste de meest geüpdatet versie van uw besturingsysteem gebruiken.

Voor een optimale ervaring kunt u het beste de meest geüpdatet versie van uw besturingssysteem gebruiken.

Live

Er staan geen live online uitzendingen gepland voor deze lezing.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!