Maurizio Cattelan (online)

Lezing: Maurizio Cattelan (online)
Kosten: € 15,- (live online lezing met daarna 3 dagen geldige opnamelink)

Enfant Terrible van de kunstwereld

De Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan (1960) is een van de meest succesvolle en spraakmakende kunstenaars van deze tijd. In 2019 haalde hij alle kranten toen hij een met ducktape op de muur geplakte banaan maar liefst twee keer verkocht voor $120.000 en nog een derde keer voor $150.000 op de Art Fair Basel Miami!

Maurizio deinst voor niets en niemand terug. Hij shockeert, provoceert en spoort zijn publiek aan tot nadenken met zijn satirische humor en een ongelooflijke creativiteit. Cattelan is een unieke kunstenaar die de uiterste grenzen opzoekt en diepzinnige vragen stelt over het leven, godsdienst, onze maatschappij, capitalisme en nog veel meer. Hij speelt met onze verwachtingen en blijft verrassen door zijn onvoorspelbaarheid. Door gebruik te maken van absurdistische combinaties creëert hij sterke beelden die je niet zomaar vergeet. Over zichzelf zegt hij: “Ik ben geen kunstenaar. Ik beschouw mezelf eigenlijk helemaal niet als kunstenaar. Ik maak weliswaar kunst, maar dat is een baan”. Een goed betaalde baan want hij is inmiddels een van de best betaalde kunstenaars in de wereld!

Live

Aankomende lezingen:

  • zondag 29 november, 15:30 (maximum 25 inschrijvingen)
  • donderdag 3 december, 10:30 (maximum 25 inschrijvingen)

U kunt zich aanmelden voor één van de lezingen d.m.v. onderstaand formulier. Na betaling krijgt u via e-mail een bevestiging met de link naar de lezing. U kunt de opname van de live lezing naderhand nog 3 dagen bekijken.

Voor een optimale ervaring kunt u het beste de meest geüpdatet versie van uw besturingsysteem gebruiken.

On demand

Er is nog geen on demand versie van deze lezing beschikbaar.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!